Şiddet Gören Kadınlar Ne Yapmalı? sorusunun yanıtı için hemen sizlere özel olarak hazırlanan bu içeriği inceleyebilirsiniz. Gülsün Hukuk Bürosu herzaman şiddet gören kadınların yanında olmuş ve özellikle evli olan kadınların gördükleri şiddetler karşısında boşanmak istediklerinde en büyük destekçisi olarak ” boşanma davaları ” alanında onlara hizmet vermiştir. Tokat ili ve çevre illerde boşanma davaları ile ilgili bilgi almak, hizmet almak için incelediğiniz web sitemizde yer alan irtibat numaralarımız üzerinden hemen bilgi alabilirsiniz.
Malesef ülkemizde son dönemlerde artış gösteren bir durum şiddet. Kadına karşı olan şiddetlerin kişilerin sosyal ve ekonomik hayatlarının kötü etkilenmesine, çocuklara, diğer aile bireylerine çok kötü yansımaktadır. Malesef görülen şiddet karşısında hayatın çekilemez olduğu görülmektedir. Ülkemizde malesef eşler aile bireyleri tarafından çok fazla şiddete maruz kalmaktadır.

Şiddet Gören Kadınlar Ne Yapmalı?
Şiddet ve benzeri durumlarla karşı karşıya kalan bir kadın öncelikle polise veya en yakın kolluk kuvvetlerine başvurmalıdır. Bölgede jandarma bulunuyorsa jandarmaya başvurabilirler. Ayrıca tıbbi müdahale ihtiyacı olan kadınlar var ise bunlar ise ilk olarak sağlık kuruluşuna gitmeli de şiddetle karşı karşıya kaldığını, şiddet yaşadığını burada yer alan hastane polisine bildirmelidir. Ayrıca şiddete maruz kalan kadınların bulundukları bölgede yer alan Cumhuriyet Savcılıklarına başvurarak şikayetçi olabilmeleride mümkündür.
Ek olarak şiddete maruz kalan kadınların yapabilecekleri, şikayette bulunabilecekleri diğer kurumlar ise şu şekildedir. İlçe sosyal hizmet müdürlükleri,il sosyal hizmet müdürlükleri, belediyelerin kadın dayanışma merkezleri, baroların kadın dayanışma merkezleri, mor çatı vb.. kurumlardan yardım isteyebilirler. Ayrıca ALO 183 hattı üzerinden şiddet ile ilgili taleplerinizi ve başvurularınızı anlık olarak iletebilmeniz mümkündür.
Darp Eylemi Sonucu Yapılması Gerekenler
Darpa maruz kalan kadınların darp raporu alması önerilir. Darp konusu öldürmeye teşebbüs, cinsel suçlara vücut verme yada kötü muamele ile ilgili olabilir. Bu farklı özelliklerdeki hususlar ile alakalı yaralanma durumlarındaki tıbbi müdahalenin basit bir şekilde giderilip giderilemeyeceğine bakılmaktadır. Şayet oluşan yaralanma basit bir müdahale ile giderilebilecek ise 4 ay ile 1 seneye kadar hapis cezası ile adli para cezası verilebilmektedir. Yada basit bir tıbbi müdahale olmadan , hafif bir yaralanma dışında olan bir durum bulunuyor ise bu eylemin cezası 1 sene ile 3 sene arasında olacaktır.
Ek bir bilgi olarak basit yaralanma durumu normalde şikayete tabi suçlar arasındadır. Fakat eşe karşı işlenmişse bu suç resen kovuşturulmaktadır.
Konu ile ilgili daha fazla bilgi edinmek ve yaşadığınız durumlara karşın hukuksal açıdan hangi imkanlardan yaranabileceğinize dair bilgi alabilmek adına sitemizde yer alan whatsapp hattımız üzerinden bize ulaşabilirsiniz.