WHATSAPP
0554 678 60 60
BİZİ ARAYIN
WHATSAPP
Anasayfa İdari Davalar
iac accreditation fda kayıt

İdari Davalar

İdari Davalar konusunda uzmanlaşan kadromuz ile Gülsün Hukuk Bürosu çatısı altında tüm avukatlarımız sizlerin talepleri anında yanında olmakta ve siz değerli müvekkillerine en iyi hizmetleri sağlayabilmektedir.

İdari dava demek devlet kurumları tarafından yapılmış olan işlere karşın davanın açılması demek anlamına gelmektedir. İdari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğu bu açılacak olan davalar aracılığı ile denetlenmektedir. Gülsün Hukuk Bürosu olarak idari dava ile alakalı bazı temel bilgileri sizlerle paylaşacağımız bu içeriğimizin öncesinde, bu konu ile alakalı bir sorun ile karşı karşıya kaldığınızda, bir davaya dahil olduğunuzda çekinmeden avukatlık büromuzdan destek alabileceğinizi unutmamanızı isteriz.

İdarelerin eylemlerine ve işlemlerine karşı Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemelerine İdari davalar açılabilmektedir. Danıştayda, bölge idare mahkemelerinde, idare mahkemelerinde ve vergi mahkemelerinde yazılı yargılama usulü olarak idari davalar uygulanmaktadır ve incelemeler de aynı şekilde evraklar üzerinden yapılmaktadır.

Bir kimsenin açmak istediği idari dava, dava konusunda olan idari işlemin yapılmış olduğu yerde açılmaktadır. Biz Tokat ilinde hizmet vermekteyiz. Ancak Türkiye’nin herhangi bir yerinde firmamızdan idari davalar ile alakalı hizmet almak istediğinizde alanında bilgili ve tecrübeli avukatlarımız ile sizlerin yanındayız. Önceliğimiz Tokat ili ve çevre illerde yer alan idari konulara ilişkin açılacak olan idari davalardır. Bu alanlarda oldukça yetkili, bilgili ve etkiliyiz.

İdari Davaların Türleri Nelerdir?

* Tahkim yolu öngörülmüş olan imtiyaz şartlaşmalarında, sözleşmelerden doğan uyuşmazlıklar haric olarak kamu hizmetlerinden birinin yürütülebilmesi için yapılacak olan her türlü idari sözleşmeden dolayı taraflar arasında çıkan uyuşmazlıklara ilişkin davalardır.

* İdari eylem ve işlerden dolayı insanların kişisel haklarını doğrudan muhtel olanlar tarafından açılabilen tam yargı davalarıdır.

* İdari işlemlerin hakkındaki yetkiler, şekiller, sebepler, konular ve maksat yönlerinden herhangi biri ile hukuka aykırılık söz konusu olduğunda iptalleri için menfaatleri ihlal edilenler tarafından açılan iptal davalarıdır.

Unutmayın : İdare hukuku alanıda yargının yetkisi, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunu denetimi ile sınırlıdır. İdari mahkemeler yerindelik denetimi yapamamaktadır.

İdari Dava Dilekçesi Hazırlamak

İdari davaların dilekçelerini hazırlamak için uzman avukatlardan destek almanız oldukça önemlidir. Bu bağlamda Gülsün Hukuk olarak idari davaların tamamında uzmanlaşan kadromuz ile sizlerin yanındayız. Bulunduğunuz yerde yer alan idare ve vergi mahkemelerine dilekçeler elden verilmektedir. Doğrudan mahkemeye verilmelidir. Davanın harcı ve posta giderlerinin de alınması gerektiğini bilmeli ve o şekilde hareket etmelisiniz. Dava harcı ve giderleri ile alakalı bilgi almak için iletişim sayfamızda yer alan numaralarımızı dilediğiniz zaman arayarak her türlü konuyu Tokat ilinde yer alan hukuk büromuza danışabilirsiniz.

Bulunduğum Yerde İdare Mahkemesi Yok!

Şayet bulunduğunuz bölgede idare mahkemesi bulunmuyorsa, dilekçelerinizin asliye hukuk hakimliğine verilmesi gerekir. Avukatlarımız bu alanda başvuruları yapacağı için hangi konuda açılacak olan dava var ise nereye vereceği konusunda da hakimdir. Ancak sizlere de bilgileri aktarmak gerekirse bu dava türlerinde açılacak olan dava Danıştay’ın yetki alanındaysa dilekçe idare ve vergi mahkemesi başkanlıklarına verilmeli. Eğer yosa da asliye hukuk hakimliklerine dilekçeler teslim edilebilmektedir.

İdari Davaların Açma Süreleri

İdari davalarda özel kanunlar ile bir süre gösterilmeyen hallerinde danıştayda ve idare mahkemelerinde 60 gün vergi mahkemelerinde ise 30 gün süresi vardır.

İdari davaların dilekçeleri kesinlikle uzman avukatlar tarafından hazırlanmalıdır. Bu dava dilekçelerinde adınız soyadınız, tc numaranız, açık adresiniz, karşı tarafın adı, adresi, dava konusu, davayı açmak istemenizin nedeni, talebiniz, yasal dayanaklarınız, delilleriniz, dava konusunda geçen işlemlerin tarafınıza yazılı bildirim tarihleri gibi bilgiler kesinlikle yer almalıdır. Sizlerde doğru bir idari dava dilekçesi hazırlamak istiyorsanız hemen avukatlık ofisimizden bilgi alabilirsiniz.

Sizlerde idari dava konularında uzman avukatlar ile ilerlemek ve davalarınızdan olumlu sonuçlar alabilmek istiyorsanız hemen incelediğiniz Gülsün Hukuk Bürosu kurumsal web sitesini ziyaret edebilir ve alanında uzmanlaşmış idari dava avukatlarımızdan hizmet alabilirsiniz.