Boşanma Sonrası Çocukla Görüşmeye İlişkin Detaylar hakkında sizlere bilgi aktaracağımız bu içeriğimizi incelemenizin ardından merak ettiğiniz tüm sorular, sorunlar ve talepler için Gülsün Hukuk Bürosu avukatlarımıza danışabilirsiniz. Tokat ilinde bulunan Gülsün Hukuk Bürosu özellikle boşanma davaları konusunda uzmanlaşan kadrosu ile siz değerli hemşerilerimizin yanında ve hizmetindedir.

Tokat ili ve çevre illerden gelecek olan tüm boşanma davası talepleri ile yakından ilgilenen ve kısa süre içerisinde sonuçlar elde etmenizi sağlayan avukatlarımızla görüşebilir, bilgi alabilirsiniz.

Boşanma durumlarının akabinde gelişen önemli sonuçlar arasında müşterek çocukların velayetlerinin baba veyahut anneye bırakılması durumudur. Çocuğun velayetini alamayan eş kim ise çocuk ile hangi dönemlerde görüşebileceği, hangi sıklıkta kişisel ilişki kurabileceği, nekadar bir arada kalabilecekleri ve diğer detaylar belirlenecektir.

Evlilik birlikteliği sürdüğü sürece anne ile baba çocuk üzeirndeki velayetlerini beraber kullanmaktadır. Annenin veya babanın çocuk ile ilgili velayet alabilmesi için yasal gerekçesini sunabiliyor olması gerekmektedir. Ayrılık olması halinde hakim, çocuk velayetini babaya veyahut anneye verebilmektedir.  Genellikle bu tür durumlarda boşanma davalarının devam etmesi dönemlerinde hakim geçici velayet kararı alacaktır. Çocukların sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlayabilmesi ve sürdürebilmesi için genellikle anneler tercih edilmektedir. Peki çocuğun velayetini alamayan eş, anne veya baba çocuğunu hangi sıklıkarda görebilir, çocuğu ile hangi günlerde zaman geçirebilir. Bunlar ile ilgili karar alınırken bir çok detaya göz atılmaktadır. Bir önceki yazımızda bu sorularınızın yanıtı için bazı bilgileri sizlere aktardık. Genelde annede olan velayet durumu sebebi ile boşanma sonrasında çocuğun babayı görme hakkı ile ilgili yazımızı hemen inceleyin.

Boşanma Sonrası Çocuk İle Görüşme
Boşanma Sonrası Çocuk İle Görüşme

Görüşme süreleri ve diğer detayları bir önceki içeriğimizde sizlere sunduk. Bu içeriğimizde anlaşmalı boşanma durumlarındaki çocuk ile kişisel ilişkilerin kurulmasına yönelik kararlardan bahsedeceğiz.

Anlaşmalı Boşanmada Çocukla Kişisel İlişki Kurulması

Anlaşmalı boşanma davalarına baktığımızda yine daha önceki yazılarımızda bahsettiğimiz gibi bu dava türü tarafların mutabakata varabildikleri davalardır. Çocukların velayetinin hangi eş tarafından alınacağı konusunda ve velayeti almayan eşin çocuğu ile hangi sıklıkta görüşebileceğine dair tarafların anlaşması sonucu kararlar alınabilmektedir.

Velayeti almayan eş için kişisel ilişkinin kurulması süresi anlaşmaya bağlı olacaktır. Örnek bir anlaşmada velayeti alamayan eşin çocuk ile her hafta sonu 2 gün, hafta içi 1 gün, yaz tatillerinde 2 hafta, bayramlarda 3 gün, yarı tatillerde 3 hafta, babalar gününde veya anneler gününde görüşebilme gibi anlaşma maddeleri konulabilmektedir. Boşanma davalarında çocuk bulunuyor ise eşlerin anlaşmalı boşanma yolu ile evlilik birlikteliklerini bitirmeleri çocuk ile daha sık görüşülebilmesi için önemlidir.

Boşanma sonrasında dedenin, anneannenin, babaannenin, teyzenin, dayının ve diğer aile fertlerinin çocuk ile görüşebilmesi, çocuk ile kişisel ilişki kurabilmesi hakkı bulunur. Türk Medeni Kanunu madde 325/1’a göre üçünçü kişilerinde çocuk ile ilişki kurması mümkündür. İlgili maddeye göz attığımızda ” Olağanüstü hâller mevcutsa, çocuğun menfaatine uygun düştüğü ölçüde çocuk ile kişisel ilişki kurulmasını isteme hakkı diğer kişilere, özellikle hısımlarına da tanınabilir. ” ibaresi yer almaktadır.

Boşanma Sonrası Çocukla Görüşmeye İlişkin Detaylar kapsamında daha fazla bilgi ve sorularınız için hemen Tokat ilinde bulunan hukuk büromuza danışabilir ve avukatlarımızdan bilgi alabilirsiniz. Alanında uzman boşanma avukatlarımız ile nerede olursanız olun sizlerin hizmetindeyiz.