Boşanma Sonrası Babanın Çocuğu Görme Hakkı ile ilgili merak edilen bir çok sorunuzun olduğunun farkındayız. Boşanma davası sonra çocuğunuzu nekadar görebileceğinizi merak mı ediyorsunuz? Boşanma davası açmadan önce bir araştırma içerisinde misiniz? Bir çok sorunuzun yanıtını alabileceğiniz bu içeriğimizi hemen inceleyebilir ve alanında uzman avukatlarımıza aklınızdaki diğer sorular için hemen danışabilirsiniz.
Tokat ilinde bulunan uzman avukatlarımız ile özellikle boşanma davasına ilişkin her türlü konuda hizmetinizdeyiz. Hem Tokat ilinde hemde çevre illerde açmak istediğiniz boşanma davaları, çocuk ile kişisel ilişkilerinizin devamı ve süreleri için gerekli başvurular ve dilekçe işlemleri için bizi arayabilirsiniz.
Boşanma davası sırasında alınacak kararlardaki babaların çocuklarını görebilme sürelerine ilişkin detaylara bakıldığında en önemli etkenlerden birisi de çocukların yaşlarıdır. Boşanma davaları açımı esnasında çocuklarınızın hangi ebeveyninin yanında olacağı, kalacağı ile ilgili kararlar alınacaktır. Alınacak olan bu kararlara geçici velayet denilmektedir.
Geçici velayetlerde SİR raporlarının alınması, davadaki tanıkların dinlenilmesi ve delillerin toplanmasına dek olan süre içerisinde çocuğun arada kalmaması nedeni ile gerekli karar alınmaktadır. Çocuk için geçici velayetin genellikle annelere verildiği gözlemlenmektedir. Dava detayına göre karar değişiklik gösterebilir ancak geçici velayet kararlarında babaya bu hakkında verilmesi çok nadir olmaktadır. Bunun için velayetin olmadığı kişi için çocuk ile görüş günleri tespit edilmelidir. Bu kişisel ilişki kararı için babanın başvurusu olmalıdır. Genelde babanın bir talebi olmaz ise bu karar verilmemektedir.
Gülsün Hukuk Bürosu olarak bizim her zamanki görüşümüz geçici velayetin hangi ebeveyn ile daha sağlıklı olacağı, çocuk için daha iyi olacağı düşünülüyorsa o tarafa verilmesi gerekmektedir. Boşanma davalarında babaların çocuklarını görmesi için süreler belirlenirken bazı detaylara bakılmaktadır, bunların arasında en önemli detay ise çocuğun yaşıdır.
Anne bireyi veya baba bireyi evlilik devam ettiği müddetçe çocuk üzerinde olan velayet hakkını da kullanabilmektedir. Velayetin alınabilmesi için yasal bir gerekçe olmalıdır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi boşanma davalarında çocuğunuzun sağlıklı gelişimine engel olacak bir durum bulunmuyorsa genelde velayet hakkı annelere bırakılmaktadır. Durum değerlendirmesi yapabilecek bir yaşta olan çocuğunuz var ise, çocuğa hangi bireyin yanında kalmasını istediği de sorulmaktadır.

BABA HANGİ SIKLIKTA GÖRÜR?
Bu durumlara genelde psikoloji bilimleri dahil olmaktadır. Yani bir çok etkene bakılmaktadır. Çocuk ile görüşme sürelerinde çocukların yaşları, babanın yaşam alanındaki olanakları, boşanmadaki nedenler, çocuğun taraf olduğu bir davranışı olup olmadığı gibi detaylara bakılacaktır. Genelde aile mahkemeleri tarafından alınan kararlar ayda 2 gün ( genelde haftasonu 2 gün ), okul yarı tatilleri dönemlerinin ilk haftaları, dini bayram süreçlerinde 1 gün, çocuğun yaşı uygunsa yaz aylarında 15 ile 30 gün arasında baba ile görüşmeye yönelik kişisel ilişki kararları alınabilmektedir. Bunlar tamamen hakimin kanaati ile oluşacağı için iyi bir boşanma davası süreci çocuğunuzu daha fazla görebilme imkanını da beraberinde getirebiliir. Hatta velayeti de almanız için gerekli çalışmalar yapılabilir.
Boşanma davaları için ihtiyacınız olan profesyonel avukatlardır. Gülsün Hukuk Bürosu avukatları çocuk velayet almanız için gerekli olan tüm adımları atabilmekte veya çocuğunuzun velayeti sizde değilse daha fazla görmeniz için gerekli hakkınızı aramaktadır.
Sizlerde özellikle TOKAT ili ve çevresindeki sorunlarınız için alanında uzman avukatlarımıza danışabilirsiniz.