İş hukuku avukatları ne yapar sorusuna birçok farklı yanıt vermek mümkündür. İş avukatı; işçi vekili ise “işçi avukatı”, işveren vekili ise “işveren avukatı” olarak adlandırılmaktadır. Her iki avukatta iş hukuku konusunda uzman olan avukatlar olarak ele alınabilir.
Avukat Ertuğrul Safa Gülsün olarak sizlerin aklına takılan tüm hususlar için hizmetlerimizi sunmaktayız. Hemen sitemizde yer alan numaramızdan ulaşabilir ve anında bilgi alabilirsiniz.
Görev tanımına göre işçi hakları avukatı veya tam adının belirtilmesi halinde iş hukuku avukatı; işçi ile işveren arasındaki iş hukuku uyuşmazlıkları çözer. Ancak bu aşamada iş hukuku avukatı işverenin değil işçinin yanında çalışmakta ve iş hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde işçiye hukuki rehberlik sağlamaktadır.
Bir iş avukatı elbette işçi hakları konusunda uzman olmalıdır. İşçinin haklarının kaybolmaması için bazı davalara kanuni temsilcilik görevini yerine getiren iş avukatı tarafından bakılmaktadır. İşçi hakları avukatı çalışanın haklarını kaybedebileceği durumlarda hizmet vermektedir.
Tokat’ta yer alan avukatlarımız sizlerin sorunlarını gidermek adına en uygun seçenekleri sunacaktır. Whatsapp hattımıza ulaşabilir ve merak ettiğiniz hususlar için hemen bizlerden bilgi alabilirsiniz.
İş Hukuku Avukatı Ne Tür Davalar ile İlgilenir?
İş kazaları, iş hukuku avukatı ile görüşmeniz gerekebilecek en önemli konulardan biridir. İş kazalarının temel nedeni, yeterli iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınmamasıdır. Bu nedenle iş kazasının neden olduğu hasarın, işe devamsızlık süresinin ve olası iş kaybının öğrenilmesi çok önemlidir. Bu gibi durumlarda işçinin haklarını kaybetmemesi için uyuşmazlıklarını en iyi iş bulma avukatı ile çözmesi son derece önemlidir.
İş hukuku avukatları ne yapar sorusuna verilmesi gereken bir diğer yanıt ise kıdem tazminatıdır. Aynı işte asgari çalışma süresini tamamlamış bir çalışan; görevden alınması veya haklı nedenlerle kendi isteğiyle ayrılması halinde tazminat alma hakkına sahiptir. Ancak bazı durumlarda işverenler işçinin temel haklarının bir parçası olan kıdem tazminatını ödememek için farklı yöntemlere başvurabilmektedir. Bu noktada bir iş avukatının tavsiyesi ve yönlendirmesi ile hukuki sürece yönelmeniz haklarınızı kaybetmemenize yardımcı olacaktır.
Kanuni bir sebeple iş akdini fesheden işçinin sahip olabileceği haklar ortadan kalkmaz. Tüm bu haklar iş mevzuatı ile düzenlenmiştir. Geçerli bir nedenle ayrılan işçi, kıdem tazminatı, fazla mesai ücreti, izin ücreti, yıllık izin ücreti, eşitsizlik tazminatı ve ödenmeyen tazminat gibi haklarını iş avukatı aracılığıyla alabilir.
Tokat’ta bulunan avukatlarımız sizlerin sorunlarını gidermek adına tüm bilgileri sunacaktır. Bizi arayarak anında bilgi alabilirsiniz.
En İyi İş Hukuku Avukatı Ne Gibi Avantajlar Sunar?
30’dan fazla işçi çalıştıran işyerlerinde 6 aydan fazla süreli iş ilişkisini feshetmek için işveren geçerli bir sebep göstermek zorundadır. Ancak çoğu durumda işverenlerin bu koşulu göz ardı ettiğine tanık olmak mümkündür. Bu noktada en iyi iş avukatı, haklarınızı bilmeniz ve yasal süreci doğru kullanarak işe iade davası açabilmeniz için size yol gösterecek olandır.
İşten ayrılmaya niyetlenen işçinin durumu işverene önceden bildirmesi, işverenin de ihbar süresi içinde işçiyi aynı şekilde bilgilendirmesi gerekir. Çoğu zaman göz ardı edilen bu durum hak kayıplarına yol açmaktadır. İyi bir iş avukatı yardımıyla bu durumda takip edebileceğiniz hukuki süreci öğrenebilirsiniz.
İş hukuku avukatları ne yapar sorusunun cevaplarından biri de hizmet tespit davalarıdır. Çalışanın sigortası temel haklardan biri olmasına rağmen işverenler bazen bu durumu göz ardı edebilmektedir. Bu gibi durumlarda işçinin yaptığı iş için sigortalı olmaması halinde işçi fesih davası açarak hizmet günlerinin tahsisini talep edebilir.
Tokat’ta bulunan avukatlarımıza hemen ulaşın. Gülsün Hukuk Bürosu size 1 telefon kadar yakın..