Boşanma Sürecinde Eşten Mal Kaçırma konusu ile ilgili merak edilen tüm bilgileri, detayları net bir şekilde anlayabileceğiniz biçimde Gülsün Hukuk Bürosu bünyesinde sizlere sunuyoruz. Aklınıza takılan sorular, boşanma davası süreçlerinde yaşanabilecek tüm hususlar hakkındaki bilgiler ve daha fazlası için Tokat ilinde bulunan hukuk büromuzun avukatlarından destek alabilirsiniz.

Gerek Tokat ili, gerekse çevre illerden gelen tüm boşanma davası talepleriniz, boşanma davası sürecinde eşten mal kaçırma ile ilgili sorunlarız adına avukatlarımızdan destek alabilirsiniz.

Genellikle avukatlarımızın uzman olduğu boşanma davası alanında en fazla karşılaştıkları problemlerden birisidir bu konu.. Boşanma davası öncesinde veya boşanma davasının açılmasından sonra eşin diğer eşten mal kaçırması durumu çok fazla karşımıza çıkıyor. Bu gibi durumlarda yapılması gerekenler, atılması gereken adımlar ve yapılması gereken başvurular için avukatlarımız sizlerin hizmetindedir. Türkiye’nin neresinde olursanız olun web sitemizde yer alan whatsapp destek hattı aracılığı ile Gülsün Hukuk Bürosu avukatlarından bilgi ve destek alabilirsiniz.

BOŞANMADA EŞİNDEN MAL KAÇIRMA

Bu içeriğimizi inceleyen tüm ziyaretçilerimizin bilmesini isteriz ki 2002 senesinde yürürlüğe giren bir yasa ile evlilik süresi içerisinde edinilen tüm mallar çiftler üzerinde yarı yarıya hak sahibi olmalarını kabul etmektedir. Kabul gören bu kural mal rejimine edinilmiş mallara katılma mal rejimi adı verilmektedir. Edinilmiş mallara katılma rejimindeki en önemli hususlardan birisi ise boşanma davalarında mallara katılma rejimi ile talep edilebilecek olanların, edinilen malların değerlerinin yarısı olduğunun bilinmesi gerektiğidir. Ayrıca mal rejimlerinde mal varlıklarının tasfiye edilebilmesi için ilk önce mal rejiminin sona erdiriliyor olması gerekir.

Boşanma Sürecinde Eşten Mal Kaçırma
Boşanma Sürecinde Eşten Mal Kaçırma

Mal Rejiminin Sona Ermesi

Mal rejiminin sona ermesine göz attığımızda evlilik birlikteliğinin iptali, boşanma durumu veya ölüm gibi nedenler ile sona ermesi veyahut farklı bir mal rejiminin seçilmesi anlamına gelmektedir.

Edinilmiş mallara katılma rejimi ve kişisel malların karıştırıldığı bir konudur. Bu nedenle siz değerli ziyaretçilerimiz için avukatlarımız kişisel mallar ve edinilmiş malları kısa başlıklar ile açıklayacaktır.

EDİNİLMİŞ MALLARA ÖRNEKLER

TMK 219.maddede belirtildiği üzere edinilmiş mal türü eşin mal rejimi hususunda karşılığını vererek elde ettiği mal varlıklarının bir bütünüdür. Örnek vermek gerekirse,

* Çalışmasının karşılığı olarak elde edinimler
* Sosyal yardım kurum, kuruluş, sosyal güvenlik, personele yardım amacı ile kurulan sandık ve benzerlerinin yaptıkları ödemeler,
* Çalışma kaybı gücü sebebi iel ödenecek olan veya ödenen tazminatlar,
* Kişisel mal giderleri,
* Edinilmiş malların yerine geçen tüm değerler.

KİŞİSEL MALLARA ÖRNEKLER

TMK’nın 220.maddesinde belirtildiği üzere kanun gereğinde kişisel mallar şu şekildedir.

* Manevi tazminatların alacakları,
* Kişisel mallar yerine geçen tüm değerler,
* Eşlerden birisi için sadece kişisel kullanıma yarayan eşyalar,
* Mal rejimlerinin başlangıç süreçlerinde eşlerden birine ait olan, bir eşe miras yolu ile yada karşılıksız kazanma yolu ile geçen malvarlığı değerleridir.

Bilmenizi isteriz ki her eş yasal sınırları içerisinde kişisel malları ile edinilmiş mallarını yönetmek, bunlardan yararlanmak ve bunların üzerinde tasarrufta bulunma hakkında sahiptir. Sizlerde Eşten mal kaçırma konusuna ilişkin merak ettiğiniz bilgileri hemen uzman avukatlara sorarak öğrenebilir ve dilerseniz yasal temsilciniz olarak Gülsün Hukuk Bürosu avukatlarından destek alabilirsiniz.