Ceza Mahkemesi Tutuklama Kararına İtiraz Nasıl ve Nereye Yapılır? İlgili itirazları daha önceki yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi kesinlikle alanında uzman avukatlar ile yapmalısınız ki, delil ve yasalar üzerinden bir itiraz yapılsın.
Ceza mahkemelerinden verilmiş olan bir tutuklama kararına itirazın nereye yapılacağı, nasıl yapılacağı CMK madde 268´de net bir şekilde belirtilmiştir. İlgili tutuklamaya itiraz için bir itiraz dilekçesi yazılmalı, tutuklama kararını veren mahkemeye beyanda bulunulmalı ve bu beyanın katip tarafından tutanağa geçirilmesi ile yapılmaktadır. Tutuklamanın kararını veren hakimlik / mahkeme, kendi vermiş olduğu tutuklama kararının 3 gün içinde değiştirmediği sürece, diğer bir değişle kişinin tutuklamasının devamı olması kanaatinde ise itiraz dilekçesi kendisine verilmiş olduğu tarih itibari ile üçüncü günün sonunda itirazı incelemeye yetkili merciiye gönderimi yapılmaktadır.
Tutuklama kararına baktığımızda, karar sulh ceza hakimliği tarafından yapılmış ise, tutuklama kararına itirazın incelenmesi, orada birden fazla sulh ceza hakimliği var ise, numara olarak kendisinden bir yüksek olan hakimliğe ( son numaralı hakimlik ise, ilk hakimliğe ) aittir. Ağır ceza mahkemesi bulunmayan yerlerde ise, sulh ceza hakimliği bulunuyor ise, yargı çerçevesinde görev yaptığı ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki sulh ceza hakimliğine, ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerlerde tek sulh ceza hakimliği bulunuyorsa, en yakın ağır ceza mahkemesinin bulunduğu yerdeki sulh ceza hakimliğine aittir.
Asliye ceza mahkemeleri hakimi tarafından verilmiş olan tutuklama kararına itiraza baktığımızda ise, yargı çevresinde bulunmuş oldukları ağır ceza mahkemesine ve bu mahkeme başkanı tarafından verilen kararların hakkındaki itirazların incelenmesi, orada bulunan ağır ceza mahkemesinin birden çok dairesi bulunması durumunda ise numara olarak kendisini izleyen bir üst ağır ceza mahkemesine aittir. Şayet bulunduğu yerde tek bir ağır ceza mahkemesi bulunuyor ise en yakın ağır ceza mahkemesine aittir.
Sizlerde tutuklama kararlarına itiraz dilekçelerinin hazırlanması, tutuklama kararlarına itirazların yapılması için hemen alanında uzman Gülsün Hukuk Avukat´larından bilgi, destek ve hizmet alabilirsiniz.
Gülsün Hukuk Bürosu olarak bilgi, tecrübe ve faaliyet alanına hakim, işinin ehli avukatlarımız ile hizmetinizdeyiz. Tokat’ta Ceza Mahkemesi Tutuklama Kararına İtiraz Nasıl ve Nereye Yapılır? sorusu ve kapsamlı yanıtı bu içerikte sizlere sunuldu!