İştirak Nafakası Ödenmezse sizleri neler bekliyor. Her iki taraf için izlenmesi gereken yollar nelerdir? Alacağınız profesyonel bir destek ile iştirak nafakası hakkında ihtiyacınız olan her durumu doğru bir şekilde yönetirsiniz. Tokat ilinde bulunan Gülsün Hukuk Bürosu’nun avukatları boşanma davası konusunda uzman kişilerden oluşmaktadır.

Avukatlarımız gerek Tokat ilinde, gerekse çevresinde yer alan komşu şehirlerdeki boşanma davalarınızda sizlerin yasal temsilcisi olabilmekte ve aynı zamanda davalarınızda başarılı sonuçlar elde etmektedir.

İştirak nafakası ödenmemesi durumunda ne olur?

Şayet iştirak nafakası ödenmez ise icra dairesinde açılabilen dosyanız ile takip ile cebri icra yoluna gidilebilir. Kanunlar hakkınız olan nafakanın alınabilmesinin daha kolay olması için bazı tedbirler içermektedir. Bunlara göz atacak olursak;

* Nafaka için borçlu olan kişinin gayrimenkullerine veya menkullerinin icra yolu ile satılması durumunda satıştan gelen paradan nafaka alacağı ilk olarak ödenmektedir.

* Nafaka alacakları için tahsil işlemlerinin tamamlanabilmesi adına nafaka borçlusu kişinin maaşına haciz konulmakta ve nafaka miktarının tamamı maaştan kesilmektedir.

* Nafaka borçlusunun maaşında daha önceden haciz bulunsa sahi nafaka tutarınız tüm hacizlerden bağımsız olarak maaştan kesilecektir.

* Nafaka borçlusu kişi için aylık nafaka bedeli ödenmemesi olursa, nafaka alacaklısı şikayeti ile diğer şartlarında mevcut olması halinde 3 aya kadar tazyik hapsi verilebilmektedir.

İştirak nafakası ödenmemesi durumunda ne olur?
İştirak nafakası ödenmemesi durumunda ne olur?

İştirak nafakası hangi durumlarda kesilir?

İştirak Nafakası Ödenmezse, Nafakanın kesilmesi ile ilgili 3 madde bulunmaktadır. Bunlar, nafaka borçlusu kişinin vefatı nedeni ile, çocuğun erişkin olmasından sonra eğitim, öğrenim hayatına devam etmemesi durumunda ve çocuğun evlenmesi durumunda kesilmektedir.

Nafaka alacakları, nafaka talepleri ve boşanmaya ilişkin tüm talepleriniz için incelediğiniz web sitemizde yer alan numaramızı arayabilirsiniz. Uzun süredir boşanma davaları konusuna odaklanmış ve bu alanda kendini kanıtlamış olan avukatlar ile sizlerin hizmetindeyiz.

Nafaka alacaklarındaki mahkeme ilamları ile ilam hükmündeki diğer kararlarda son işlemin ardından 10 sene geçmesi ile beraber zaman aşımı olacaktır. (İİK m.39/1 BK m. 146)

Nafakaya ilişkin olan ilamlara baktığımızda bu kuralın istisnasıdır. Açıklamak gerekirse, nafaka alacağı ile ilgili mahkeme kararlarının üzerinden 10 sene geçmiş olsa bile o mahkeme kararı geçerli olacaktır. Lakin biriken nafaka alacakları üzerinden 10 sene geçmesi ile ilam zamanaşımına uğramış olsa dahi biriken nafaka alacakları zamanaşımına uğramaktadır.

Konu ile ilgili sorularınız olabilir, nafaka soruları ve iştirak nafakası ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorular için incelediğiniz web sitemizde yer alan whatsapp destek hattımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Alanında uzman avukatlarımız tüm sorularınızı en kısa süre içerisinde yanıtlayacaktır.