Akıl Hastalığı Sonucu Boşanma konusuna ilişkin tüm bilgilere incelediğiniz bu sayfadan ulaşabilir ve sorunlarınız için anında bizlere danışabilirsiniz.

Akıl hastalığı olan kişilerin evlenme durumları engeldir. Evlenmeye engel olan hususlardan biriside akıl hastalığıdır. Akıl hastalığı bulunan kişilerin evlenebilmesi için sağlık kurumlarından evlenebileceğine dair bir sakınca olmamasını içeren rapor alınması gerekir. Konumuzdaki durum ise evlendikten sonra çıkan akıl hastalığı ile ilgilidir. Akıl hastalıkları özel olan boşanma sebepleri arasında gösterilmektedir ancak her akıl hastalığıda boşanmak için uygun değildir. Bu durumlar ile ilgili en net bilgiye erişebilmek için sitemizd eyer alan Whatsapp hattı numaralarından Gülsün Hukuk Bürosu’nun uzman boşanma avukatlarına anında danışabilirsiniz.

Medeni kanunumuzun 165. maddesinde bu konuya yer verilmiştir. Eşlerden birinin akıl hastalığına tutulması halinde hangi şartlarda boşanma kararlarının verilebileceği düzenlenmiştir. İlgili maddede şu şekilde denilmektedir.

” Eşlerden biri akıl hastası olup da bu yüzden ortak hayat diğer eş için çekilmez hâle gelirse, hastalığın geçmesine olanak bulunmadığı resmî sağlık kurulu raporuyla tespit edilmek koşuluyla bu eş boşanma davası açabilir.”

Gülsün Hukuk Bürosu TOKAT ilinde hizmetlerini sürdürmektedir. Avukatlarımız özellikle ” boşanma davaları ” konularında kendini bölgede kanıtlamış kişilerden oluşmaktadır. Yalnızca bulunduğumuz ildeki boşanma davalarına değil, aynı zamanda çevre illerde bulunan müvekillerimizinde davalarına bakmaktayız. Akıl hastalıkları sebebi ile ilgili olan boşanma davalarında uzmanlarımıza danışabilir ve uzmanlarımızdan konularınızdan bahsederek bilgi alabilirsiniz.

Akıl Hastalığı Sonucu Boşanma
Akıl Hastalığı Sonucu Boşanma

TOKAT BOŞANMA AVUKATI

Tokat boşanma avukatları ile ilgili yaptığınız aramalarınızda rastladığınız hukuk büroumuz sizlere bölgede en hızlı sonuçları alabilecek şekilde faaliyetlerini alanında uzman avukatlar ile sunmaktadır.

Akıl hastalıkları nedeni ile olan boşanma türleri özel ve nispi bir boşanma nedenidir. Akıl hastalıkları nedeniyle boşanmalarda akıl sağlıklarının yerinde olmaması durumlarından kaynaklı ortak hayatın çekilemez bir hal almasının ispat edilmesi gerekir. Akıl hastalığı nedeni ile boşanma davasında hak düşürücü süre bulunmaz ve bu nedenle davalar akıl hastalığının ortaya çıkmasından sonra her zaman açılabilmektedir.

Akıl hastalıkları sebebi ile boşanmanın gerçekleşebilmesi için 3 şart aranız. Bunlardan ilki eşlerden birinin evlilik birlikteliği içerisinde akıl hastalığına yakalanmasıdır. Yani öncelikli koşul eşlerden herhangi birinin akıl hastalığı yaşıyor olması gerekir. Akıl hastalığı durumunun evlenmeden önceki dönemde olması durumunda açılacak olan dava akıl hastalığı sebebiyle boşanma davası değil, mutlak butlan davasıdır.

Bir diğer neden ise akıl hastalığının tedavisinin mümkün olmadığının hastaneden alınacak olan rapor ile ispat edilmesidir. Akıl hastalıkları nedeni ile boşanma davası kararı alınabilmesi için ilgili hastalıkların tedavisinin mümkün olup olmadığı resmi kurumlardan alınan sağlık rapor ile tespit edilmelidir. Akıl hastalığı nedeni ile boşanabilmek için sağlık kurumlarından alınan raporda hastalığın derecesi, iyileşme ihtimalinin olup olmadığı net bir şekilde yer almalıdır.

Son husus ise akıl hastalığı nedeniye ortak hayatın çekilemez bir hal almış olmasıdır. Bu kapsamda akıl hastalığının çiftler arasında boşanma nedeni olarak görülmesi için müşterek hayatın çekilemez hale gelmiş olması zorunluluğu aranır. Akıl hastalığının yüzünden evlilik birliğinin temelden sarsılması ispatı ise davacı olan taraftadır.

Sizlerde yaşadığınız sorunların çözümleri ve hızlı bir şekilde boşanma davası açmak için Gülsün Hukuk avukatlarından destek alabilirsiniz. Avukatlarımız ile sizlere izlenecek yolu bildirmekteyiz. Daha fazla bilgi için bizi arayabilirsiniz.